Veřejná sbírka pro chatu Češka koča

Češka koča

KČT - Český odbor Slovinského planinského družstva 2017 se sídlem v Praze 5 vyhlašuje veřejnou sbírku za účelem získání peněžních prostředků na pomoc chatě Češka koča. Sbírka je vyhlášena dle §4 zákona č.117/2001 Sb., o veřejných sbírkách a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů na základě osvědčení uděleného Magistrátem hlavního města Prahy. Sbírka je vyhlášena na území ČR ve spolupráci s časopisy Turista a lidé&HORY, společností ALPY, spol. s r. o., a klubem ALPENVEREIN.CZ a bude probíhat od 1. března 2019 do 31. prosince 2020. Vybrané prostředky budou využity po domluvě s obcí Zgornje Jezersko a partnerským Planinským družstvem Zgornje Jezersko pro rekonstrukce a evtl. rozšíření chaty. Finanční prostředky je možné zasílat na transparentní bankovní účet č. 2201524344/2010 vedený u společnosti Fio banka a.s.

Chata Češka koča, kterou v roce 1900 postavil Český odbor Slovinského planinského družstva v Praze, je symbolem česko-slovinské vzájemnosti. Chata se nachází nad obcí Jezersko v Kamnických a Savinjských Alpách ve Slovinsku. Český odbor SPD založili v Praze 24. června 1897 členové KČT, kteří stáli u zrodu Klubu českých turistů.