Chata Češka koča a Setkání českých a slovinských turistů a alpinistů – sobota 1. 8. 2020

Češka koča

Podle aktuální informace je v termínu, kdy se uskuteční Kemp Češka koča a Setkání českých a slovinských turistů a alpinistů (termín 30. 7. až 2. 8. 2020), chata Češka koča zcela obsazena. Informaci jsme obdrželi v neděli 21. června 2020. od chatařky Karmen Karničar.
Všichni čeští zájemci, kteří mají zájem zúčastnit se připomenutí 120 let existence chaty Češka koča a 1. česko-slovinského setkání turistů a alpinistů, mohou využít ubytování v obci Zgornje Jezersko a to buď v místních privátech nebo apartmánech (ubytovací kapacity v obci Jezersko jsou ale již poměrně obsazené), nebo je možné i ubytování ve vlastních stanech na pozemku Horské záchranné služby v obci Zgornje Jezersko. Setkání bude probíhat v sobotu 1. srpna 2020 od 10.00 hod u chaty Češka koča.
Pro zajištění ubytování od pátku 31. 7. do neděle 2. 8. 2020 (2 noci) na pozemku Horské služby, stejně jako v privátech nebo apartmánech, je možné využít služeb CK ALPY. Ubytování na pozemku Horské služby bez předběžné rezervace není možné.
Přístup z obce Zgornje Jezersko na chatu Češka koča trvá po značené cestě ca 2 hod.

Text a foto: LJ