Pojištění - základní informace

Smluvní podmínky pojištění (aktualizovaná česká verze)

další informace získáte kliknutím na jeden z níže uvedených odkazů:
Postup úhrady členství
Provizorní členský průkaz
Připojištění trvalé invalidity
Připojištění pro cesty do zahraničí
Nehoda a pojistná událost
Otázky a odpovědi
Studijní a pracovní úrazy
Pojistná událost v ČR

Rozsah pojištění

Celosvětově platné pojištění pro členy Alpského klubu (Alpenverein Weltweit Service) je neoddělitelnou součástí členství, tento systém pojištění zajišťuje pojistnou ochranu pro všechny členy AV (Rakouský Alpenverein) při úrazech ve volném čase pro oblast záchranných akcí. Pojistná ochrana platí rovněž pro převoz z ciziny do místa trvalého pobytu, pro převoz v zemi trvalého pobytu, při repatriaci a za léčebné výkony při úrazech při aktivitách ve volném čase, při výkonu povolání a při nemoci. Alpenverein Weltweit Service platí na celém světě kromě pojištění zákonné odpovědnosti a pojištění právní ochrany, tato pojištění platí pouze v Evropě.
Pojistitelem pro Alpenverein Weltweit Service je Generali Versicherung AG.

Pojištění, které je součástí členství v AV, platí pro všechny sporty, vyjma sportů provozovaných ve vzduchu (parašutismus, paragliding, závěsné létání a podobné). Pojištění neplatí rovněž pro úrazy v domácnostech.

Pojištění platí po celém světě, neplatí ale pro úrazy/nemoci při účasti na expedicích a jednodenních výstupech na vrcholy vyšší než 6 000 m, jakož i při expedicích, trecích a pobytech v Arktidě, Antarktidě a v Grónsku.
Neplatí také při výstupu na následující vrcholy: Denali 6194 m (Mc.Kinley, Aljaška), Pik Lenina 7134 m (Kyrgyzstán), Aconcagua 6962 m (Argentina), Chopicaliqui 6354 m (Peru), Toclaraju 6035 m (Peru), Pik Karla Marxe 6726 m (Tádžikistán), Ama Dablam 6856 m (Himaláje)
. Pokud cestujete do těchto oblastí, můžeme nabídnout připojištění pro cesty do zahraničí (tarif Svět nad 6000 m).

Pojištění platí do výšky 6000 m nad mořem. Pokud v rámci trekového programu plánujete během jediného dne výstup na vrchol nad 6000 m a ten samý den návrat a přenocování pod 6000 m, pak pojištění platí. Pokud během treku plánujete přenocování nad 6000 m, pojištění neplatí.

Od čtvrtka 18.8. do neděle 21.8.2016 proběhl v Julských Alpách velmi podařený trek
úspěšný 2. ročník náročného horského běhu se uskutečnil ve dnech 23. a 24. 7.2016
v samém srdci Korutan uprostřed zaoblených vrcholků alpského pohoří Nockberge