Pomoc na chatě Češka koča v letní sezoně 2019

Češka koča

aktuálně: všechny termíny jsou obsazeny, děkujeme za Váš zájem!!

I pro letošní letní sezonu vyhlašuje odbor KČT-Český odbor Slovinského planinského družstva 2017 (ČO SPD 2017) po dohodě a ve spolupráci s Planinským družstvem Zgornje Jezersko (PD Zgornje Jezersko), s Karmen Karničar – chatařkou na chatě Češka koča a s obcí Zgornje Jezersko (Občina Jezersko) společnou akci „Pomoc na chatě Češka koča“.
Společná akce je podobně jako v loňském roce 2018 určena pro všechny milovníky krásné horské přírody a přátele slovinských Alp.

Hledáme dvojice, přátele nebo partnery, kteří by v období od 1. července do 1. září 2019 měli zájem o týdenní pobyty na chatě s ubytováním a polopenzí. Ubytování na chatě vč. polopenze po celou dobu týdenního pobytu je pro každého vybraného pomocníka zdarma! Nástup vždy v pondělí odpoledne nebo podvečer.
Nástupní termíny jsou: 1.7., 8.7., 15.7., 22.7., 29.7., 5.8., 12.8., 19.8. a 26.8.2019.
Podmínky pobytu jsou: 3 dny povinnosti a práce na chatě (po dohodě s chatařkou 8 – 10 hod. denně) a 4 dny pro vlastní aktivity v okolí chaty.
Zájemci se mohou přihlásit u CK ALPY osobně, telefonicky nebo mailem na alpy@alpy.cz Do předmětu mailové zprávy uveďte: Pomoc na chatě Češka koča 2019.

Chatu Češka koča postavil v roce 1900 Český odbor Slovinského planinského družstva se sídlem v Praze. Chata stojí dodnes v nezměněné velikosti a podobě ve výšce 1543 m pod severní stěnou Grintovce (2558 m), nejvyššího vrcholu Kamnických a Savinjských Alp.
Nejrychlejší přístup na chatu je od dolní stanice nákladové lanovky v závěru doliny Ravenska Kočna. Blízko stanice lanovky je parkoviště pro osobní auta. Výstup po zn. cestě odtud trvá 1,5 hod. Na výstup z centra obce Zgornje Jezersko budete potřebovat 2 hod.