Dvojí členství v rakouském Alpenvereinu

alpenverien.cz

Vážení členové Alpenvereinu,

začátkem září jsme oznámili a na webových stránkách zveřejnili, že jsme se od 1. 9. 2022 stali součástí sekce Austria - zakládající sekce rakouského Alpenvereinu. Důvodem změny je náš zájem rozšiřovat nabídku členství v Alpenvereinu o další aktivity a přinášet českým a slovenským zájemcům o členství nové výhody a nové možnosti spolupráce.
Podle stanov rakouského Alpenvereinu je třeba při změně sekce se u své stávající (původní) sekce odhlásit. Ve stanovách je jako termín k odhlášení uveden 31. 10. Výklad je takový, že bez odhlášení by mohlo vzniknout dvojí členství a původní sekce by mohla trvat na opětovném zaplacení členského příspěvku na rok 2023. Termín 31. 10. 2022 ale neznamená, že končí členství uhrazené na rok 2022. Členství 2022 a výhody s tímto členstvím spojené platí až do 31. 12. 2022 resp. do 31. 1. 2023.

Některé nové výhody pro české a slovenské sekce ALPENVEREIN.CZ resp. pro členy Alpského klubu Praha, sekce Austria.
Jako smluvní partner sekce Austria budeme postupně dosud zavedené a u nás vyhledávané výhody členství v Alpenvereinu (unikátní pojištění s celosvětovou platností, slevy na chatách, slevy na některých lanovkách v Alpách, …) rozšiřovat o další zajímavé výhody a přednosti, které budou platit pro členy ALPENVEREIN.CZ a Alpského klubu Praha. Garantujeme, že veškerá pomoc, konzultace, rady i komunikace bude probíhat v češtině nebo ve slovenštině. Mezi výhody budou patřit např.:
- zdarma ubytování na jednu noc na 18 chatách sekce Austria – chaty se nachází v několika alpských oblastech (Dachstein, Großglockner, Karnské Alpy, Ybbstálské Alpy i jinde)
- sleva na celoroční předplatné časopisu lidé&HORY ročník 2023 - místo 520 Kč je to 380 Kč, členové Alpského klubu Praha platí pouhých 200 Kč
- výrazně zvýhodněné vstupné na MFA PRAHA 2022 – paušální vstupné pro člena ALPENVEREIN.CZ je 100 Kč
- zdarma členství v Alpském klubu Praha (Ortsgruppe Prag), členství v Alpském klubu přinese mnoho dalších výhod
- další výhody budou postupně zveřejňovány, jejich přehled najdete na www.alpenverein.cz/vyhody-clenstvi