Výhody a bonifikace pro naše členy alpského klubu

ČLENSTVÍ 2016 PRO NOVÉ ČLENY PLATÍ JIŽ OD 1.9.2015

I pro rok 2016 zůstává zachováno zvýhodnění pro nové členy AV tj. pro ty zájemce, kteří se poprvé stanou členy tohoto horského svazu. Platí, že každý nový zájemce o členství na rok 2016 se může stát členem již od 1. 9. 2015 s tím, že veškeré výhody tohoto členství platí již od okamžiku úhrady členských poplatků platných pro rok 2016. Nový člen, který provede úhradu členství na rok 2016 bude tedy využívat slevy na chatách, slevy na lanovkách i unikátní systém pojištění, které je součástí tohoto členství, již od okamžiku úhrady členských poplatků tj. již v průběhu září, října, listopadu či prosince roku 2015. Výhody spojené s tímto členstvím se mu tedy prodlužují o příslušný počet měsíců či týdnů v roce 2015. Výhody členství můžete tedy při úhradě členství využívat nikoliv pouze po dobu 12 resp. 13 měsíců, ale po dobu 16 resp. 17 měsíců.
On-line registrační systém ALPENVEREIN.CZ umožňuje non-stop registraci kdykoliv a kdekoliv. Informace o členství i o členských příspěvcích na rok 2016 najdete zde.

Pozn.:
Akce se týká pouze nových členů, kteří nikdy nebyli členem rakouského Alpenvereinu u žádné sekce. Pokud si nejste jisti, zda máte na zvýhodnění nárok, neváhejte nás kontaktovat.

ČLENSTVÍ 2016 PRO VYLOSOVANÉ NOVÉ ČLENY ZDARMA

Každý nový člen ALPENVEREIN.CZ zaregistrovaný v AV po 1. 9. 2015 je zahrnut do slosování, které je prováděno každé dva měsíce. Každý druhý měsíc získávají noví členové ALPENVEREIN.CZ: 2 x zdarma členství AV2016, 10 x zdarma předplatné na časopis lidé&HORY ročník 2016, 2 x poukaz na slevu 20 % na účast na Klubových akcích s časopisem lidé&HORY.
Slosování budou stejně jako v minulých obdobích probíhat ve dvouměsíčních cyklech a to k 1. 11. 2015, 1. 1. 2016, 1. 3. 2016, 1. 5. 2016, 1. 7. 2016 a k 1. 9. 2016. Vylosovaní noví členové AV budou zveřejňování na stránkách www.alpenverein.cz a v časopise lidé&HORY.

SOUTĚŽ ZÍSKEJTE NOVÉHO ČLENA DO ŘAD ALPENVEREINU

Každý stávající člen AV, který přivede do řad ALPENVEREIN.CZ nové zájemce, získává zajímavé odměny – precizní mapy alpských oblastí produkce AV, slevové kupony pro nákup zboží v prodejní síti Conrad v Rakousku a šeky v hodnotě 60 € a 140 € pro nákup v prodejnách SPORTLER v Rakousku a v Itálii. Informace o soutěži jsou uvedeny na www.alpenverein.cz/soutez-ziskejte-noveho-clena/.
Formuláře soutěže:

SLEVOVÉ KUPONY – SLEVA 20 % U THE NORTH FACE, SLEVA 15 % V PRODEJNÁCH ROCK POINT

Výjimečné slevy při nákupu outdoorové výstroje a výzbroje v prodejnách The North Face a Rock Point v celé ČR získají členové ALPENVEREIN.CZ při předložení vyplněného SLEVOVÉHO KUPONU, které jsou součástí katalogu ALPSKÝ KLUB – ALPENVEREIN.CZ 2016 a katalogu NEPÁL 2016. Slevový kupon si každý zájemce z katalogu vystřihne a doplní číslo průkazu AV2016. Slevy platí v období od 1. 9. 2015 do 31. 8. 2016.
Platnost průkazu a správně vyplněného členského čísla bude kontrolována u pokladny v každé prodejně The North Face i Rock Point on-line systém, který je v uvedených prodejnách instalován.
Slevový kupon zveřejněný v katalogu NEPÁL 2016 (formát A5) platí pro členy ALPENVEREIN.CZ, kteří kromě správného průkazu AV2016 předloží i platnou Smlouvu o zájezdu od CK ALPY pro trek do Nepálu v roce 2016.

ZVÝHODNĚNÉ PŘEDPLATNÉ lidé&HORY

Členové ALPENVEREIN.CZ získávají celoroční předplatné časopisu se slevou, místo 430 Kč platí řádně registrovaný člen 280 Kč.

ZDARMA UBYTOVÁNÍ NA CHATÁCH V ALPÁCH – UBYTOVACÍ POUKAZY

Každý člen ALPENVEREIN.CZ získává zdarma ubytovací kupon (GUTSCHEIN) na letní sezonu 2016 (platnost končí 30. 9. 2016) na jedno přenocování na chatách Solsteinhaus, Pfeishütte a Bettelwurfhütte. Kupon je součástí katalogu ALPSKÝ KLUB – ALPENVEREIN.CZ 2016 a je platný pouze s razítkem ALPY a podpisem zástupce ALPY v Praze 5. Gutschein je platný na letní sezonu 2016 - platnost končí 30. 9. 2016.

SLEVA 5% PRO KLIENTY CK ALPY PŘI LETNÍCH I ZIMNÍCH POBYTECH

Každý člen registrovaný u ALPENVEREIN.CZ, který si u CK ALPY www.alpy.cz v období od 1. 10. 2015 do 30. 9. 2016 objedná pobyt v Rakousku, v Itálii, ve Švýcarsku či ve Slovinsku v zimním období 2015/2016 nebo v létě 2016, získá slevu 5% z katalogové ceny.

SLEVY 5% AŽ 10% NA KLUBOVÉ AKCE S ČASOPISEM lidé&HORY

Každý člen registrovaný u ALPENVEREIN.CZ získává slevu 5% až 10% při účasti na Klubových akcích 2016 vypsaných v katalogu Alpský klub – ALPENVEREIN.CZ 2016, které organizuje a zajišťuje CK ALPY ve spolupráci s časopisem lidé&HORY. Detailní programy najdete na http://www.alpy.cz/alpsky-klub/.

SLEVY 5% AŽ 10% PŘI NÁKUPU MAP A PRŮVODCŮ V PRODEJNĚ MAPIS

Každý člen Alpenvereinu registrovaný přes alpenverein.cz získává slevu 5-10% při nákupu širokého sortimentu map a průvodců ve specializované prodejně map a průvodců MAPIS, Štefánikova 63, 150 00 Praha 5, nebo na e-shopu www.mapis.cz.

SLEVY 5% PŘI NÁKUPU MAP A PRŮVODCŮ NA E-SHOPU ALPY

Každý člen Alpenvereinu registrovaný přes alpenverein.cz získává slevu 5% při nákupu širokého sortimentu map a průvodců na e-shopu Alpy shop.alpy.cz.

SLEVA 7 % V PRODEJNÁCH HUDY

Každý člen Alpenvereinu registrovaný přes alpenverein.cz získává slevu 7% při nákupu v prodejnách HUDY, www.hudy.cz.

SLEVA 7 % V PRODEJNÁCH ROCK POINT, HANNAH A KEEN

Každý člen Alpenvereinu registrovaný přes alpenverein.cz získává slevu 7% při nákupu v prodejnách ROCK POINT, HANNAH A KEEN, www.rockpoint.cz.

SLEVA 10 % PŘI UBYTOVÁNÍ VE 100 UBYTOVACÍCH ZAŘÍZENÍCH VE 20 HORSKÝCH VESNIČKÁCH BERGSTEIGERDÖRFER V CELÉM RAKOUSKU

Jedná se o lokality, které jsou součástí projektu rakouského Alpenvereinu nazvaného Horolezecké vesničky – Bergsteigerdörfer. Seznam vesniček najdete http://www.bergsteigerdoerfer.at/ (více také v příloze časopisu lidé&HORY č.2/2014).

SLEVA 10% NA VŠECH LANOVKÁCH V RAKOUSKU, KTERÉ JSOU VE VLASTNICTVÍ SPOLEČNOSTI SCHULTZ GRUPPE

Slevu získáte po předložení platného průkazu AV2016. Lanovky Schultz Gruppe se nacházejí ve Východním Tyrolsku Hochpustertaler Bergbahnen (Sillian), Bergbahnen Kals (Kals am Großglockner), Matreier Goldried Bergbahnen (Matrei in Osttirol), Bergbahnen St. Jakob (St. Jakob im Defereggental). V Korutanech: Mölltaler Gletscherbahnen (Mölltal, Flattach, sleva pouze pro nelyžaře), Ankogel Bergbahnen (Mallnitz). V Tyrolsku: v údolí Zillertal Hochzillertal (Kaltenbach).
Platí pouze v létě a pro nelyžaře.

ZDARMA UBYTOVÁNÍ PŘI TREKU V OBLASTI KARWENDELU

Pro všechny registrovaný u ALPENVEREIN.CZ jsou připraveny čtyřdenní treky KARWENDEL OD CHATY K CHATĚ. Při těchto programech je zajištěno zdarma ubytování na chatách Solsteinhaus, Pfeishütte a Bettelwurfhütte, zpoplatněna bude jen cesta do Tyrolska a vedení těchto treků. Termíny a ceny těchto treků najdete na www.alpy.cz.

SLEVA PRO ČLENY ALPENVEREIN.CZ PŘI NÁVŠTĚVĚ FILMU CESTA VZHŮRU

CK ALPY ve spolupráci s producentem filmu VERBASCUM a distributorem CINEMART připravili pro fanoušky hor, filmu i pro fanoušky Radka Jaroše slevu v kinech při návštěvě tohoto filmu. Při předložení členského průkazu ALPENVEREIN.CZ, průkazy 608-xxxxxx, získáte ve vybraných kinech v celé ČR vstupenku na film se slevou 20,- Kč.
Aktualizovaný seznam kin, kde je možné slevu uplatnit, naleznete na stránkách www.cestavzhuru.eu nebo www.alpenverein.cz.

ZAPŮJČENÍ SNĚŽNIC PRO ČLENY ALPSKÉHO KLUBU - ALPENVEREINU

Od 1.12.2014 opět nabízíme našim členům ve spolupráci s rakouskou firmou Koch alpin GmbH možnost zapůjčení sněžnic TUBBS-Flex Alp, které jsou vhodné i do velmi strmých terénů. Za zapůjčení na víkend bude vybírán poplatek 150 Kč, při zapůjčení je nutné složit kauci ve výši 2000 Kč.
Rezervace předem telefonicky či po mailu nutná!

ZAPŮJČENÍ UNIVERZÁLNÍHO KLÍČE OD WINTERRAUM

Všichni členové naší sekce si mohou zapůjčit univerzální klíč (AV-Schloss) od zimních prostor (Winterraum) na horských chatách v Alpách, které jsou ve správě některé ze sekcí Alpenvereinu.
Vratná záloha 2.000 Kč, půjčovné do týdne zdarma, na delší dobu po domluvě.
Klíče doporučujeme rezervovat předem (možno tel. nebo mailem), máme je k dispozici v omezeném množství.
Před vypůjčením nebo rezervací doporučujeme prověřit si, zda je klíč potřeba.
Seznam chat najdete na http://www.alpenverein.cz/chaty/.

zjednodušení vyplňování registračního formuláře pro stávající členy
počet členů Rakouského Alpenvereinu překročil v roce 2015 rekordní hranici 500 000 členů
sekce Praha-Innsbruck (alpenverein.cz) zaznamenala navýšení počtu členů
na youtube jsme zveřejnili video s nejdůležitějšími okamžiky MFA 2015 a zkrácený záznam koncertu Alpinismus a hudba