Výhody a bonifikace pro naše členy alpského klubu

ČLENSTVÍ 2017 PRO NOVÉ ČLENY PLATÍ JIŽ OD 1.9.2016

I pro rok 2017 zůstává zachováno zvýhodnění pro nové členy AV tj. pro ty zájemce, kteří se poprvé stanou členy tohoto horského svazu. Platí, že každý nový zájemce o členství na rok 2017 se může stát členem již od 1. 9. 2016 s tím, že veškeré výhody tohoto členství platí již od okamžiku úhrady členských poplatků platných pro rok 2017. Nový člen, který provede úhradu členství na rok 2017 bude tedy využívat slevy na chatách, slevy na lanovkách i unikátní systém pojištění, které je součástí tohoto členství, již od okamžiku úhrady členských poplatků tj. již v průběhu září, října, listopadu či prosince roku 2016. Výhody spojené s tímto členstvím se mu tedy prodlužují o příslušný počet měsíců či týdnů v roce 2016. Výhody členství můžete tedy při úhradě členství využívat nikoliv pouze po dobu 12 resp. 13 měsíců, ale po dobu 16 resp. 17 měsíců.
On-line registrační systém ALPENVEREIN.CZ umožňuje non-stop registraci kdykoliv a kdekoliv. Informace o členství i o členských příspěvcích najdete zde.

SLEVY NA CHATÁCH

Výrazné slevy při ubytování na všech chatách rakouského, německého a jihotyrolského Alpenvereinu (min. 10€ za noc). Dále slevy i na dalších 1300 chatách ve Švýcarsku, Lichtenštejnsku, Francii, Itálii, Slovinsku a Španělsku.
Seznam chat rakouského, německého a jihotyrolského Alpenvereinu najdete na www.alpenverein.at.
Tato výhoda platí pro všechny členy Alpenvereinu, bez ohledu na sekci, ve které jsou registrováni.

POJIŠTĚNÍ VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT (Alpenverein Weltweit Service)

Celosvětově platné pojištění pro členy Alpského klubu Alpenverein je neoddělitelnou součástí členství, tento systém pojištění zajišťuje pojistnou ochranu pro všechny členy ÖAV při úrazech ve volném čase.
Detailní informace o pojištění najdete na www.alpenverein.cz/pojisteni/.

NÁSLEDUJÍCÍ VÝHODY PLATÍ POUZE PRO ČLENY SEKCE PRAHA-INNSBRUCK

Pouze členům naší sekce (č. 608 - Praha-Innsbruck), kteří jsou registrovaní přes www.alpenverein.cz (nebo naše partnery), nabízíme následující exklusivní výhody:

NEJLEVNĚJŠÍ ČLENSTVÍ V ALPENVEREINU V ČR

Již několik let jsou naše členské příspěvky nižší, než u zástupců jiných sekcí rakouského Alpenvereinu v ČR.
Členský příspěvek pro kategorii A-člen v roce 2017 činí 1610,- Kč, kategorie B-člen 1240,- Kč.
Nabízíme i členství v ČHS a KČT. Členské příspěvky najdete na www.alpenverein.cz/clenske-prispevky.

RYCHLÉ VYŘÍZENÍ ČLENSTVÍ

Pokud pospícháte a nemáte čas či chuť se u nás zastavit osobně, nabízíme všem možnost registrovat se v klidu přes náš registrační formulář. Platit můžete převodem nebo kartou. Při platbě kartou přes internet obdržíte provizorní průkaz okamžitě po úspěšné transakci. Platba kartou je u nás zdarma.
Bližší informace o možnostech registrace a platby najdete také na www.alpenverein.cz/uhrada-clenstvi.

POMOC PŘI LIKVIDACI POJISTNÉ UDÁLOSTI

Máme více jak 20-ti leté zkušenosti s likvidacemi pojistných událostí našich členů. Pomůžeme Vám vyplnit hlášení o škodné události. Hlášení i faktury můžete posílat na naši adresu, nebo osobně předat v naší kanceláři na Praze 5. My je předáme přímo na pojišťovenskou burzu do Rakouska.
Obecné informace o tom, co a jak udělat při a po nehodě najdete na www.alpenverein.cz/nehoda-a-pojistna-udalost/.

NÁROK NA ÚSPORU SPOLUÚČASTI PRO NOVÉ ČLENY

ALPENVEREIN.CZ ve spolupráci se sekcí Innsbruck ÖAV přichází se zajímavou novinkou, která platí pro všechny nové členy tj. pro všechny ty, kteří dosud nebyli v ÖAV registrováni. Každý zájemce, který se od listopadu 2016 zaregistruje v ÖAV a stane členem ALPENVEREIN.CZ, získává od okamžiku registrace do 31.12.2017 nárok na úsporu spoluúčasti 70 € za ambulantní ošetření v případě nehody v tomto uvedeném období.
Tuto výhodu může nový člen ALPENVEREIN.CZ uplatnit v případě, že byl po dobu nejméně tří dnů v Rakousku a stala se mu při volnočasových aktivitách nehoda nebo úraz, po které musel vyhledat lékaře a ambulantní ošetření. Pokud takovýto případ nastal, spoluúčast ve výši 70 € uhradí za postiženého nového člena české zastoupení ALPENVEREIN.CZ. Tuto výhodu není možné uplatnit v případě, že postižený musel být hospitalizován v nemocnici nebo v jiném zdravotnickém zařízení.

ČLENSTVÍ 2017 PRO VYLOSOVANÉ NOVÉ ČLENY ZDARMA

Každý nový člen ALPENVEREIN.CZ zaregistrovaný v AV po 1. 9. 2016 je zahrnut do slosování, které je prováděno každé dva měsíce. Každý druhý měsíc získávají noví členové ALPENVEREIN.CZ: 2 x zdarma členství AV2017, 10 x zdarma předplatné na časopis lidé&HORY ročník 2017,5x zdarma předplatné časopisu TURISTA ročník 2017.
Vylosovaní noví členové AV budou zveřejňováni v časopise lidé&HORY.

SOUTĚŽ ZÍSKEJTE NOVÉHO ČLENA DO ŘAD ALPENVEREINU

Každý stávající člen AV, který přivede do řad ALPENVEREIN.CZ nové zájemce, získává zajímavé odměny – precizní mapy alpských oblastí produkce AV, slevové kupony pro nákup zboží v prodejní síti Conrad v Rakousku a šeky v hodnotě 60 € a 140 € pro nákup v prodejnách SPORTLER v Rakousku a v Itálii. Informace o soutěži jsou uvedeny na www.alpenverein.cz/soutez-ziskejte-noveho-clena/.

SLEVOVÉ KUPONY – SLEVA 20 % U THE NORTH FACE, SLEVA 15 % V PRODEJNÁCH ROCK POINT

Výjimečné slevy při nákupu outdoorové výstroje a výzbroje v prodejnách The North Face a Rock Point v celé ČR získají členové ALPENVEREIN.CZ při předložení vyplněného SLEVOVÉHO KUPONU, které jsou součástí katalogu ALPSKÝ KLUB – ALPENVEREIN.CZ 2017 a katalogu NEPÁL 2017. Slevový kupon si každý zájemce z katalogu vystřihne a doplní číslo průkazu AV2017. Slevy platí v období od 1. 9. 2016 do 31. 8. 2017.
Platnost průkazu a správně vyplněného členského čísla bude kontrolována u pokladny v každé prodejně The North Face i Rock Point on-line systém, který je v uvedených prodejnách instalován.
Slevový kupon zveřejněný v katalogu NEPÁL 2017 (formát A5) platí pro členy ALPENVEREIN.CZ, kteří kromě správného průkazu AV2017 předloží i platnou Smlouvu o zájezdu od CK ALPY pro trek do Nepálu v roce 2017.

Poukazy si můžete stáhnout níže v PDF:

ZVÝHODNĚNÉ PŘEDPLATNÉ lidé&HORY

Členové ALPENVEREIN.CZ získávají celoroční předplatné časopisu lidé&HORY se slevou, místo 430 Kč platí řádně registrovaný člen 245 Kč.

ZDARMA UBYTOVÁNÍ NA CHATÁCH V ALPÁCH – UBYTOVACÍ POUKAZY

Každý člen ALPENVEREIN.CZ získává zdarma ubytovací kupon (GUTSCHEIN) na letní sezonu 2017 (platnost končí 30. 9. 2017) na jedno přenocování na chatách Solsteinhaus, Pfeishütte a Bettelwurfhütte. Kupon je součástí katalogu ALPSKÝ KLUB – ALPENVEREIN.CZ 2017 a je platný pouze s razítkem ALPY a podpisem zástupce ALPY v Praze 5. Gutschein je platný na letní sezonu 2017 - platnost končí 30. 9. 2017.
Podepsané kupony si vyžádejte v naší kanceláři.

SLEVA 5% PRO KLIENTY CK ALPY PŘI LETNÍCH I ZIMNÍCH POBYTECH

Každý člen registrovaný u ALPENVEREIN.CZ, který si u CK ALPY www.alpy.cz v období od 1. 10. 2016 do 30. 9. 2017 objedná pobyt v Rakousku, v Itálii, ve Švýcarsku či ve Slovinsku v zimním období 2016/2017 nebo v létě 2017, získá slevu 5% z katalogové ceny.

SLEVY 5% AŽ 10% NA KLUBOVÉ AKCE S ČASOPISEM lidé&HORY

Každý člen registrovaný u ALPENVEREIN.CZ získává slevu 5% až 10% při účasti na Klubových akcích 2017 vypsaných v katalogu Alpský klub – ALPENVEREIN.CZ 2017, které organizuje a zajišťuje CK ALPY ve spolupráci s časopisem lidé&HORY. Detailní programy najdete na http://www.alpy.cz/alpsky-klub/.

SLEVY 5% AŽ 10% PŘI NÁKUPU MAP A PRŮVODCŮ V PRODEJNĚ MAPIS

Každý člen Alpenvereinu registrovaný přes alpenverein.cz získává slevu 5-10% při nákupu širokého sortimentu map a průvodců ve specializované prodejně map a průvodců MAPIS, Štefánikova 63, 150 00 Praha 5, nebo na e-shopu www.mapis.cz.

SLEVY 5% PŘI NÁKUPU MAP A PRŮVODCŮ NA E-SHOPU ALPY

Každý člen Alpenvereinu registrovaný přes alpenverein.cz získává slevu 5% při nákupu širokého sortimentu map a průvodců na e-shopu Alpy shop.alpy.cz.

SLEVA 7 % V PRODEJNÁCH HUDY

Každý člen Alpenvereinu registrovaný přes alpenverein.cz získává slevu 7% při nákupu v prodejnách HUDY, www.hudy.cz.

SLEVA 7 % V PRODEJNÁCH ROCK POINT, HANNAH A KEEN

Každý člen Alpenvereinu registrovaný přes alpenverein.cz získává slevu 7% při nákupu v prodejnách ROCK POINT, HANNAH A KEEN, www.rockpoint.cz.

SLEVA 10 % PŘI UBYTOVÁNÍ VE 100 UBYTOVACÍCH ZAŘÍZENÍCH VE 20 HORSKÝCH VESNIČKÁCH BERGSTEIGERDÖRFER V CELÉM RAKOUSKU

Jedná se o lokality, které jsou součástí projektu rakouského Alpenvereinu nazvaného Horolezecké vesničky – Bergsteigerdörfer. Seznam vesniček najdete http://www.bergsteigerdoerfer.at/ (více také v příloze časopisu lidé&HORY č.2/2014).

SLEVA 10% NA VŠECH LANOVKÁCH V RAKOUSKU, KTERÉ JSOU VE VLASTNICTVÍ SPOLEČNOSTI SCHULTZ GRUPPE

Slevu získáte po předložení platného průkazu AV2017. Lanovky Schultz Gruppe se nacházejí ve Východním Tyrolsku Hochpustertaler Bergbahnen (Sillian), Bergbahnen Kals (Kals am Großglockner), Matreier Goldried Bergbahnen (Matrei in Osttirol), Bergbahnen St. Jakob (St. Jakob im Defereggental). V Korutanech: Mölltaler Gletscherbahnen (Mölltal, Flattach, sleva pouze pro nelyžaře), Ankogel Bergbahnen (Mallnitz). V Tyrolsku: v údolí Zillertal Hochzillertal (Kaltenbach).
Platí pouze v létě a pro nelyžaře.

ZDARMA UBYTOVÁNÍ PŘI TREKU V OBLASTI KARWENDELU

Pro všechny registrovaný u ALPENVEREIN.CZ jsou připraveny čtyřdenní treky KARWENDEL OD CHATY K CHATĚ. Při těchto programech je zajištěno zdarma ubytování na chatách Solsteinhaus, Pfeishütte a Bettelwurfhütte, zpoplatněna bude jen cesta do Tyrolska a vedení těchto treků. Termíny a ceny těchto treků najdete na www.alpy.cz.

ZAPŮJČENÍ SNĚŽNIC PRO ČLENY ALPSKÉHO KLUBU - ALPENVEREINU

Od 1.12.2014 opět nabízíme našim členům ve spolupráci s rakouskou firmou Koch alpin GmbH možnost zapůjčení sněžnic TUBBS-Flex Alp, které jsou vhodné i do velmi strmých terénů. Za zapůjčení na víkend (čt/pá-po) bude vybírán poplatek 150 Kč, při zapůjčení je nutné složit kauci ve výši 2000 Kč v hotovosti.
Rezervace předem telefonicky či po mailu nutná!

ZAPŮJČENÍ UNIVERZÁLNÍHO KLÍČE OD WINTERRAUM

Všichni členové naší sekce si mohou zapůjčit univerzální klíč (AV-Schloss) od zimních prostor (Winterraum) na horských chatách v Alpách, které jsou ve správě některé ze sekcí Alpenvereinu.
Vratná záloha 2.000 Kč, půjčovné do týdne zdarma, na delší dobu po domluvě.
Klíče doporučujeme rezervovat předem (možno tel. nebo mailem), máme je k dispozici v omezeném množství.
Před vypůjčením nebo rezervací doporučujeme prověřit si, zda je klíč potřeba.
Seznam chat najdete na http://www.alpenverein.cz/chaty/.

Ve středu 21. června 2017 se v hotelu Petr v Praze 5 uskutečnilo slavnostní shromáždění nově vzniklého Českého odboru Slovinského planinského družstva 2017.
s ROCK POINTem, ALPENVEREIN.CZ a LIDEAHORY.CZ o pobyty v Horním Rakousku, vybavení od Rockpointu, členství v Alpenvereinu a předplatné časopisu lidé&HORY
hledá do trvalého pracovního poměru muže nebo ženu se zájmem o aktivity v horách
vyhrajte s ROCK POINTem, ALPENVEREIN.CZ a LIDEAHORY.CZ pobyty v Horním Rakousku, vybavení od Rockpointu, členství v Alpenvereinu a předplatné časopisu lidé&HORY
od 1.3.2017 došlo ke změně cen u tarifu "Svět nad 6000 m"