ÚRAZY PŘI STUDIJNÍCH NEBO PRACOVNÍCH POBYTECH V ZAHRANIČÍ

Člen AV je pojištěn při úrazu při studijním nebo při pracovním pobytu v zahraničí - pojištění platí stejně jako v případě nehody při volnočasové aktivitě pro tyto případy:
- převoz z ciziny do místa trvalého pobytu při úrazu nebo nemoci
- výdaje za lékařské výkony tj. za ambulantní ošetření nebo za pobyt v nemocnici

Příklad:

Člen AV se účastní výstavby lanovky ve Francii a stane se mu při tom úraz. Je transportován helikoptérou do nejbližší nemocnice a po stabilizaci jeho stavu následuje transport do nemocnice v místě bydliště.
Co je a co není pojištěno:
Postižený člen AV není pojištěn pro případ záchranné akce tj. výdaje za transport helikoptérou musí postižený člen OEAV hradit sám. Pobyt v nemocnici je kryt částkou 10 000 €, převoz z nemocnice v cizině do nemocnice v místě bydliště je kryt bez omezení částky.
Příklad:
Úraz při studijním pobytu v Anglii.
a. členovi AV se při studijním pobytu stane úraz ve volném čase (mimo vyučovací dobu) – jedná se o úraz při volněčasové aktivitě. V tomto případě je postižený člen AV pojištěn pro případ záchranné i pátrací akce a pokud k úrazu došlo během prvních 8 týdnů jeho pobytu v Anglii, pak je rovněž pojištěn i pro případ ošetření či pobytu v nemocnici, pojištěn je i převoz ze zahraničí do místa trvalého pobytu.
b. členovi AV se stane úraz při vyučování v prostorách školy nebo při vyučování mimo areál školy - nejedná se o úraz při volněčasové aktivitě a v tomto případě není postižený pojištěn pro případ záchranné či pátrací akce. Pokud se úraz stal během prvních 8 týdnů studijního pobytu, je pojištěno ambulantní ošetření a pobyt v nemocnici, pojištěn je i převoz ze zahraničí do místa trvalého pobytu.

na webu MFA byl zveřejněn nabitý program
nový web, on-line rezervace vstupenek se slevou, finální program již brzy ...
ceny na rok 2018, akce pro nové členy od 1.9.2017
David Lama, Peter Habeler, filmové premiéry, odborný kongres...
Ve středu 21. června 2017 se v hotelu Petr v Praze 5 uskutečnilo slavnostní shromáždění nově vzniklého Českého odboru Slovinského planinského družstva 2017.