ÚRAZY PŘI STUDIJNÍCH NEBO PRACOVNÍCH POBYTECH V ZAHRANIČÍ

Člen AV je pojištěn při úrazu při studijním nebo při pracovním pobytu v zahraničí - pojištění platí stejně jako v případě nehody při volnočasové aktivitě pro tyto případy:
- převoz z ciziny do místa trvalého pobytu při úrazu nebo nemoci
- výdaje za lékařské výkony tj. za ambulantní ošetření nebo za pobyt v nemocnici

Příklad:

Člen AV se účastní výstavby lanovky ve Francii a stane se mu při tom úraz. Je transportován helikoptérou do nejbližší nemocnice a po stabilizaci jeho stavu následuje transport do nemocnice v místě bydliště.
Co je a co není pojištěno:
Postižený člen AV není pojištěn pro případ záchranné akce tj. výdaje za transport helikoptérou musí postižený člen OEAV hradit sám. Pobyt v nemocnici je kryt částkou 10 000 €, převoz z nemocnice v cizině do nemocnice v místě bydliště je kryt bez omezení částky.
Příklad:
Úraz při studijním pobytu v Anglii.
a. členovi AV se při studijním pobytu stane úraz ve volném čase (mimo vyučovací dobu) – jedná se o úraz při volněčasové aktivitě. V tomto případě je postižený člen AV pojištěn pro případ záchranné i pátrací akce a pokud k úrazu došlo během prvních 8 týdnů jeho pobytu v Anglii, pak je rovněž pojištěn i pro případ ošetření či pobytu v nemocnici, pojištěn je i převoz ze zahraničí do místa trvalého pobytu.
b. členovi AV se stane úraz při vyučování v prostorách školy nebo při vyučování mimo areál školy - nejedná se o úraz při volněčasové aktivitě a v tomto případě není postižený pojištěn pro případ záchranné či pátrací akce. Pokud se úraz stal během prvních 8 týdnů studijního pobytu, je pojištěno ambulantní ošetření a pobyt v nemocnici, pojištěn je i převoz ze zahraničí do místa trvalého pobytu.

registrace
mapy OEAV

nabízí unikátní slevu pro členy 25%!
novinky, Grand Prix Praha alpenverein.cz
akce pro nové členy, ceny členství na rok 2015, změny v systému pojištění od 1.1.2015
5. - 7. prosinec 2014, nová tvář Festivalu – tradiční mezinárodní akce bude rozšířena o nové myšlenky a projekty.
v prodeji v CK ALPY - asistenční služby motoristům, sleva 1 Kč/l na pohonné hmoty a další výhody