ÚRAZY PŘI STUDIJNÍCH NEBO PRACOVNÍCH POBYTECH V ZAHRANIČÍ

Člen AV je pojištěn při úrazu při studijním nebo při pracovním pobytu v zahraničí - pojištění platí stejně jako v případě nehody při volnočasové aktivitě pro tyto případy:
- převoz z ciziny do místa trvalého pobytu při úrazu nebo nemoci
- výdaje za lékařské výkony tj. za ambulantní ošetření nebo za pobyt v nemocnici

Příklad:

Člen AV se účastní výstavby lanovky ve Francii a stane se mu při tom úraz. Je transportován helikoptérou do nejbližší nemocnice a po stabilizaci jeho stavu následuje transport do nemocnice v místě bydliště.
Co je a co není pojištěno:
Postižený člen AV není pojištěn pro případ záchranné akce tj. výdaje za transport helikoptérou musí postižený člen OEAV hradit sám. Pobyt v nemocnici je kryt částkou 10 000 €, převoz z nemocnice v cizině do nemocnice v místě bydliště je kryt bez omezení částky.
Příklad:
Úraz při studijním pobytu v Anglii.
a. členovi AV se při studijním pobytu stane úraz ve volném čase (mimo vyučovací dobu) – jedná se o úraz při volněčasové aktivitě. V tomto případě je postižený člen AV pojištěn pro případ záchranné i pátrací akce a pokud k úrazu došlo během prvních 8 týdnů jeho pobytu v Anglii, pak je rovněž pojištěn i pro případ ošetření či pobytu v nemocnici, pojištěn je i převoz ze zahraničí do místa trvalého pobytu.
b. členovi AV se stane úraz při vyučování v prostorách školy nebo při vyučování mimo areál školy - nejedná se o úraz při volněčasové aktivitě a v tomto případě není postižený pojištěn pro případ záchranné či pátrací akce. Pokud se úraz stal během prvních 8 týdnů studijního pobytu, je pojištěno ambulantní ošetření a pobyt v nemocnici, pojištěn je i převoz ze zahraničí do místa trvalého pobytu.

Lavina pod vrcholem Geier nad známým tyrolským střediskem Wattens zasáhla v sobotu 6. 2. 2016 dvacet českých skialpinistů...
zjednodušení vyplňování registračního formuláře pro stávající členy
počet členů Rakouského Alpenvereinu překročil v roce 2015 rekordní hranici 500 000 členů
sekce Praha-Innsbruck (alpenverein.cz) zaznamenala navýšení počtu členů