Informace o vydávání potvrzení o pojištění členům Alpenvereinu

Dne 15.12.2016 obdržela centrála ALPENVEREIN.CZ informaci o tom, že rakouská pojišťovna Generali rozhodla o ukončení vydávání potvrzení o pojištění při žádostech o víza do států, která takováto potvrzení vyžadují. Jedná o země jako jsou např. Rusko, Irán, Kuba a další. Toto rozhodnutí rakouské Generali, které platí do odvolání pro všechny členy ÖAV, bylo aktivováno novými požadavky uvedených států na navýšení krytí škod z pojistných událostí.

Při jednání o tomto rozhodnutí, které probíhalo 20.12.2016 v prostorách pojišťovenské burzy v Innsbrucku a kterého se zúčastnil i zástupce ALPENVEREIN.CZ, bylo konstatováno, že takovéto opatření není v souladu s cíli ÖAV a že o vzniklé situaci budou vedena další jednání.

Současně bylo předběžně oznámeno, že potvrzení o pojištění pro účely žádosti o víza bude vystavováno těm členům ÖAV, kteří budou mít uzavřené Připojištění pro cesty do zahraničí (Alpenverein Premium Einzelreisseschutz).

O dalším vývoji kolem tohoto překvapivého rozhodnutí rakouské pojišťovny Generali budeme naše členy včas informovat.

statistiky vývoje členské základny rakouského Alpenvereinu za rok 2017
19 výherců obdrželo hodnotné ceny od partnerů soutěže
spustili jsme nový on-line systém pro objednávky předplatného časopisů lidé&HORY a TURISTA
Časopis TURISTA č.1-2/2018 (dvoučíslo) vyšel koncem ledna