Informace o vydávání potvrzení o pojištění členům Alpenvereinu

Dne 15.12.2016 obdržela centrála ALPENVEREIN.CZ informaci o tom, že rakouská pojišťovna Generali rozhodla o ukončení vydávání potvrzení o pojištění při žádostech o víza do států, která takováto potvrzení vyžadují. Jedná o země jako jsou např. Rusko, Irán, Kuba a další. Toto rozhodnutí rakouské Generali, které platí do odvolání pro všechny členy ÖAV, bylo aktivováno novými požadavky uvedených států na navýšení krytí škod z pojistných událostí.

Při jednání o tomto rozhodnutí, které probíhalo 20.12.2016 v prostorách pojišťovenské burzy v Innsbrucku a kterého se zúčastnil i zástupce ALPENVEREIN.CZ, bylo konstatováno, že takovéto opatření není v souladu s cíli ÖAV a že o vzniklé situaci budou vedena další jednání.

Současně bylo předběžně oznámeno, že potvrzení o pojištění pro účely žádosti o víza bude vystavováno těm členům ÖAV, kteří budou mít uzavřené Připojištění pro cesty do zahraničí (Alpenverein Premium Einzelreisseschutz).

O dalším vývoji kolem tohoto překvapivého rozhodnutí rakouské pojišťovny Generali budeme naše členy včas informovat.

na webu MFA byl zveřejněn nabitý program
nový web, on-line rezervace vstupenek se slevou, finální program již brzy ...
ceny na rok 2018, akce pro nové členy od 1.9.2017
David Lama, Peter Habeler, filmové premiéry, odborný kongres...
Ve středu 21. června 2017 se v hotelu Petr v Praze 5 uskutečnilo slavnostní shromáždění nově vzniklého Českého odboru Slovinského planinského družstva 2017.