Informace o vydávání potvrzení o pojištění členům Alpenvereinu

Dne 15.12.2016 obdržela centrála ALPENVEREIN.CZ informaci o tom, že rakouská pojišťovna Generali rozhodla o ukončení vydávání potvrzení o pojištění při žádostech o víza do států, která takováto potvrzení vyžadují. Jedná o země jako jsou např. Rusko, Irán, Kuba a další. Toto rozhodnutí rakouské Generali, které platí do odvolání pro všechny členy ÖAV, bylo aktivováno novými požadavky uvedených států na navýšení krytí škod z pojistných událostí.

Při jednání o tomto rozhodnutí, které probíhalo 20.12.2016 v prostorách pojišťovenské burzy v Innsbrucku a kterého se zúčastnil i zástupce ALPENVEREIN.CZ, bylo konstatováno, že takovéto opatření není v souladu s cíli ÖAV a že o vzniklé situaci budou vedena další jednání.

Současně bylo předběžně oznámeno, že potvrzení o pojištění pro účely žádosti o víza bude vystavováno těm členům ÖAV, kteří budou mít uzavřené Připojištění pro cesty do zahraničí (Alpenverein Premium Einzelreisseschutz).

O dalším vývoji kolem tohoto překvapivého rozhodnutí rakouské pojišťovny Generali budeme naše členy včas informovat.

Ve středu 21. června 2017 se v hotelu Petr v Praze 5 uskutečnilo slavnostní shromáždění nově vzniklého Českého odboru Slovinského planinského družstva 2017.
s ROCK POINTem, ALPENVEREIN.CZ a LIDEAHORY.CZ o pobyty v Horním Rakousku, vybavení od Rockpointu, členství v Alpenvereinu a předplatné časopisu lidé&HORY
hledá do trvalého pracovního poměru muže nebo ženu se zájmem o aktivity v horách
vyhrajte s ROCK POINTem, ALPENVEREIN.CZ a LIDEAHORY.CZ pobyty v Horním Rakousku, vybavení od Rockpointu, členství v Alpenvereinu a předplatné časopisu lidé&HORY
od 1.3.2017 došlo ke změně cen u tarifu "Svět nad 6000 m"