Časopis TURISTA č.1-2/2018

Turista ročník 2018 je oproti ročníku 2017 rozšířen o 4 strany a obsahuje nové zajímavé rubriky především pro vyznavače aktivní turistiky.
Tématem č.1-2/2018, které bylo vydáno 24.1.2018, je Lyžařská magistrála Krušných hor i mnohých jiných úseků kolem této běžkařské tepny mezi Kraslicí a Chomutovem. Zajímavým tipem na krásný výlet je pozvánka na nejvýše položenou opevněnou pravěkou lokalitu na severním ostrohu šumavské hory Valy (1010 m) - poměrně málo známý Obří hrad.
Seriál chaty KČT pokračuje dalším dílem - autor Ing. Jan Havelka představuje tentokráte cestu údolím Lužnice a chatu U Hradu příběnického. Seriál o rozhlednách přibližuje Máminku - rozhlednu, která stojí asi 10 km od Berouna na kopci Krušná hora. Medailonek o Václavu Červinkovi, který loni oslavil 100 let, připomíná jednu z významných osobností československé turistiky a alpinismu.
Partnerem č.1-2/2018 je firma HERVIS, která u nás patří mezi lídry na trhu se sportovním oblečením. Firma Hervis věnovala čtenářům Turisty tři hodnotné ceny do zavedené Soutěže pro čtenáře časopisu.

statistiky vývoje členské základny rakouského Alpenvereinu za rok 2017
19 výherců obdrželo hodnotné ceny od partnerů soutěže
spustili jsme nový on-line systém pro objednávky předplatného časopisů lidé&HORY a TURISTA